Otomatik parfüm dolum makinesinde parfüm şişeleri şişe besleme tepsisinden bir konveyör aracılığı ile döner tablaya girer,giren parfüm şişeleri parfüm dolum makinesinin dolum nozülleri altına gelerek dolum işlemini tamamlamaktadır. Daha sonra sırasıyla pvalf takma, valf kontrol sensörü, valf çakma, valf pensleme, yüzük takma, yüzük çakma işlemlerini gördükten sonra parfüm dolum makinesinin döner tablasundan çıkarak aynı konveyör üzerinden etiketleme işlemi yapılması için etiketleme makinesine doğru ilerlemektedir. Bu döngü otomatik parfüm dolum makinelerinde bu şekilde sürekli tekrarlanır.
DOLUM ÜNİTESİ
Otomatik parfüm dolum makinesinin şişe besleme bölümüne bırakılan boş şişeler dolum nozülleri altına gelir. Makine üzerinde toplamda 3 adet dolum nozülü bulunmaktadır. Dolum nozülü kendi tasarımımızdır. Nozül, vakum pompası ile dolum yapar. (Şişe içleri eşit olmadığından kaynaklı şişelere hacimsel olarak dolum yapmaktayız.) Bu sistem sayesinde dolum her zaman eşittir. Dolum ünitesinde tutucu ile sabitlenen parfüm şişesinin içine nozül girer ve içindeki havayı alır. Hortum bağlantılı nozül dolum yapmaya başlar. Hortumun diğer ucu parfümü çekmek için mutlaka haznenin içinde durmalıdır. Bu döngü parfüm doldurma makinelerinde sürekli bu şekilde devam etmektedir ve dolum ünitesi bu şekilde çalışmaktadır.
VALF TAKMA ÜNİTESİ
Dolumu yapılan şişeler valf takma ünitesine gelir. Valfler çanak vibratöre dökülür. Vibratör fırçaları titreşim ile yönlerini bulur. Yönünü bulduğu valfler lineer vibratöre taşır. Lineer vibratörden gelen valfler, valf takma ünitesine gelir. Altında şişe olan valf takma ünitesi şişenin içine valfi koyar. Bu döngü otomatik parfüm dolum makinelerinde sürekli bu şekilde devam etmektedir ve valf takma ünitesi bu şekilde çalışmaktadır.
VALF KONTROL SENSÖRÜ
Valf kontrol ünitesi valflerin kontrolünü sağlamakla görevlendirilmiştir. Eğer parfüm şişesi içerisinde valf yok ise valf çakma ünitesine gönderdiği sinyal ile haber verir. Parfüm şişesi içerisinde valf yok ise ünite valf çakma işlemi gerçekleştirmez. Parfüm şişesini pas geçer. Bu döngü otomatik parrfüm makinelerinde sürekli bu şekilde devam etmektedir ve valf kontrol sensörü bu şekilde çalışmaktadır.
VALF ÇAKMA ÜNİTESİ
Valfleri takılan parfüm şişeleri valf çakma ünitesinin altına gelir. Bu ünitede valfin şişeye iyice oturtulması sağlanır. Bir sonra ki valf pensleme makinesi için valflerin şişeye düzgün oturması sağlanır. Bu döngü otomatik parfüm hatlarında sürekli bu şekilde devam etmektedir ve valf çakma ünitesi bu şekilde çalışmaktadır.
VALF PENSLEME ÜNİTESİ
Valfleri takılan ve çakılan parfüm şişeleri valf pensleme ünitesinin altına gelir. Bu ünitede valfle şişenin havayla teması kesilerek pensleme işlemi gerçekleşir. Bu döngü sürekli bu şekilde devam etmektedir ve valf pensleme ünitesi bu şekilde çalışmaktadır.
YÜZÜK TAKMA ÜNİTESİ
Valfleri takılan ve çakılan parfüm şişeleri yüzük takma ünitesine gelir. Yüzükler çanak vibratöre dökülür. Vibratör yüzükleri titreşim ile yönlerini bulur. Yönünü bulduğu yüzükler lineer vibratöre taşır. Lineer vibratörden gelen yüzükler, yüzük takma ünitesine gelir. Altında şişe olan yüzük takma ünitesi şişenin üstüne yüzüğü koyar. Bu döngü otomatik parfüm dolum manelerinde sürekli bu şekilde devam etmektedir ve yüzük takma ünitesi bu şekilde çalışmaktadır.
YÜZÜK ÇAKMA ÜNİTESİ
Son aşama olarak yüzükleri takılan parfüm şişelerinin üstüne yüzükler otomatik parfüm dolum hattı üzerinde çakılarak sabitlenmektedir. Bu aşamadan sonra parfüm şişeleri döner tabladan çıkarak konveyör aracılığı ile otomatik parfüm dolum makinesinin toplama tepsisine doğru ilerlemektedir. Bu döngü bu şekilde sürekli devam etmektedir.